Is Snapchat een alternatief voor whatsapp?

Een alternatief voor whatsapp, is dat wel nodig?

whatsapp

Zijn alternatieven voor Whatsapp wel nodig? Het werkt  immers  toch  prima en iedereen gebruikt het.
Zo werd eerder dit jaar Telegram messenger gelanceerd  op hetzelfde moment dat Facebook, Whatsapp overnam. Er stapten miljoenen mensen tegelijk over naar Telegram messenger in de vrees dat Whatsapp vol zou komen te zitten met advertenties, zoals zij dat op Facebook gewend zijn.
Tot op heden bleef Whatsapp zoals het was en de gebruikers gingen al snel weer terug naar Whatsapp.
Het is duidelijk dat mensen tevreden zijn met Whatsapp, een alternatief zou men dus niet direct willen tenzij een dergelijke app iets meer te bieden heeft en wellicht heeft Snapchat dat wel!

 

 

 

 

 

 

What is Snapchat?

Snapchat_logoOm mee te beginnen: wat is Snapchat nu eigenlijk?
Snapchat
is een applicatie voor het sharen (delen) van afbeeldingen en video’s die gebruikt kan worden op mobiele apparaten (smartphones) en tablets met iOS of Android, zoals je dat eigenlijk bij Whatsapp ook kan.
Het bijzondere van de applicatie is dat de doorgezonden bestanden, video’s en afbeeldingen slechts tijdelijk zichtbaar zijn bij de ontvangers, dit gaat van 1 tot 10 seconden. Daarna verdwijnen de bestanden van de servers van Snapchat.
Bij Snapchat wordt je data niet opgeslagen op hun server! Dit gebeurt bij Whatsapp wel.
Gebruikers kunnen echter eenvoudig het beeld downloaden door een schermafbeelding te maken. Als de ontvanger een screenshot maakt ontvangt de verzender daar echter bericht van.

Snapchat is met name populair voor het maken van Selfies

 

Zie meer informatie in de Video over Snapchat

 

 

Leuk weetje

In november 2013 weigerde Snapchat een overnamebod van Facebook van 3 miljard dollar, en een bod van Google van 4 miljard dollar

 

snapchat

 

 

Geniet van ultra snelle en leuke mobiele conferenties! Maak een foto of een video via de Snap, voeg een bericht toe en stuur dit naar een vriend of vriendin. Ze bekijken het, lachen erom en daarna verdwijnt de Snap van het scherm – tenzij ze een screenshot nemen!

Je kunt ook met één tik een Snap aan jouw bericht toevoegen om je dag met al je vrienden te delen.

 

Snapchat pc/desktop

Je kan Snapchat ook via je pc gebruiken door deze link te bezoeken: http://snapchat.am/

 

 
Ander artikel

Whatsapp webversie