De Kracht van social media marketing

Waarom social media belangrijk is voor uw bedrijf

 

socialmedia-zeelandEen ding hebben de klanten van BIC gemeen zij willen allemaal bezoekers en uiteindelijk conversies genereren via hun bedrijfswebsite.
Vaak komen zij dan ook met de vraag hoe zij op de juiste manier bezoekers kunnen genereren buitenom zoekmachine optimalisatie of advertentie  marketing.
Mijn vraag daarop is of zij wel eens aan social media hebben gedacht en of zij bekend zijn van de kracht van social media om bezoekers naamsbekendheid en conversie te genereren op de website.

 

 

 

Social media marketing te veel werk

 

Vaak krijg ik een reactie die mij verbaast; het zou te veel werk zijn om maar steeds berichten te plaatsen en bovendien begrijpen zij niet hoe zij met een social media platform om moeten gaan.
Dat social media marketing te veel werk zou zijn is niet correct; sterker nog dit is een van de eenvoudigste en simpelste manieren van online marketing.
Een klein voorbeeld: u typt vast meerdere malen per dag een bericht via sms of whatsapp  en dit kost u vast niet meer dan een minuut typen? Social media doet precies hetzelfde en 2 a 3 berichten per week is ruim voldoende om uw bezoekersaantal op uw site te verhogen.
Het enige lastige is wellicht het aanmaken van de bedrijfspagina’s op de social media netwerken, wat eigenlijk best meevalt,  alles wordt stapsgewijs aan u uitgelegd en u kunt dan  ook niet veel verkeerd doen. Maar mocht u dit toch te complex vinden kunt u het altijd aan BIC overlaten.

 

Perfect voor lokale marketing in Zeeland

 

Sociale media marketing is bij uitstek de voordeligste en meest effectieve manier van lokale marketing en met name Facebook , Google+ zijn uiterst geschikt voor lokale online marketing.
Bij Facebook draait alles om de likes (vind ik leuks) en dit geld dus ook voor Facebook bedrijfspagina’s. Het doel van uw bedrijfspagina is dan ook om likes te genereren van mensen die echt interesse hebben in uw bedrijf of product.
Voordeel aan Facebook is dat men de likes  in het eerste geval uit uw eigen netwerk genereert; uw eigen familie of vrienden zullen vast al heel snel de de pagina een vind ik leuk geven, met als resultaat dat hun vrienden dit zien en naar de pagina gaan. Om deze ook weer leuk vinden  en zo gaat het het cirkeltje rond en kunt u een oneindig netwerk creëren met mensen uit uw omgeving, bv Zeeland, doordat u zelf ook in Zeeland bent gevestigd en waarschijnlijk uw vrienden en uw  familie daar ook vandaan komen zal uw website daarom erg snel naamsbekendheid creëren.

 

De Vind ik leuk als abonnement

 

vindikleuk-zeelandEen Facebook vind ik leuk (Like) is in principe een abonnement op uw Facebook bedrijfspagina, want op het moment dat iemand uw bedrijfspagina leuk heeft gevonden zal hij of zij al uw berichten altijd kunnen zien  op Facebook.
U gebruikt uw Facebook pagina als een soort nieuwsbrief, echter het grote verschil is dat u door berichten te schrijven op Facebook u potentiële klanten kunt genereren  terwijl u via een nieuwsbrief vaak enkel uw bestaande klanten up to date houdt zonder de mogelijkheid nieuwe klanten te werven.

 

Google + voor internet marketing Zeeland ?

 

google+-zeelandGoogle + is de lokale marketing koning. Google plus is een must voor elke ondernemer die een online pressence heeft  zoals een website of webshop.
De meeste mensen denken dat  Google + het saaie laatkommertje is. Google + heeft echter veel meer in petto dan men op eerste gezicht zou verwachten.

Wist u bijvoorbeeld dat Google + u kan helpen met het sneller indexeren van uw website of betere zoekresultaten voor uw website kan bezorgen?
Of wist u dat u een bedrijfspagina kunt aanmaken via Google + die lokaal in Google in de zoekresultaten komt, rechts waar normaal advertenties staan groot in beeld wordt weergeven ? (zie afbeelding)

En zo zijn er nog tientallen voordelen aan Google + en er valt zo veel meer daarover te schrijven  dat ik er op een later tijdstip een nieuw bericht aan wijdt.

 

 

 

Social media marketing uit handen geven

 

U vindt het onderhouden van uw social media pagina’s te veel werk of u heeft simpelweg geen tijd om dit te kunnen uitvoeren?
Dan kunt u terecht bij BIC voor Social media management  wij zullen uw Social media tot in de puntjes verzorgen, zodat u zich bezig kunt houden met ondernemen.

 

Wat kan BIC voor u betekenen  op het gebied van Social media management ?

 

  • Het maken van bedrijfspagina’s
  • Likes en volgers genereren
  • He bedenken en uitvoeren van marketing campagnes
  •  Gespecialiseerd op netwerken zoals Google +, Facebook,  Twitter, Linkedin  en Youtube

 

 

Wilt meer informatie ?

Neem contact met ons op