Is uw Website  smartphone ready ?

72 procent van de Nederlanders heeft mobiel internet

72 procent van de Nederlanders heeft mobiel internet  waarvan 28 procent  hun online  aankopen doen via de smartphone.

Het is dus erg belangrijk dat uw website ook mobiel bereikbaar is!

 

responsive-designs-bic-zeeland.fw

Uw website wordt niet goed weergegeven ?

 

U heeft een tijdje geleden een mooie website laten maken waar u erg tevreden mee bent, echter u komt er net achter dat uw website op een mobiele apparaat niet goed wordt weergegeven.
Uw website is niet leesbaar, zoomt niet goed in, het menu is niet te openen of de gehele layout is een rommelig geheel op een smartphone of tablet.

 

 

U heeft geen responsive website ?

 

webdesign zeelandDit komt omdat websites in eerste instantie gedacht zijn voor desktops  en de ontwikkeling werd altijd daarop gebaseerd, nu er al enige tijd smartphones op de markt zijn waarvan de maten van het beeldscherm veel kleiner is dan die van een desktop.
Hierdoor reageert de website anders dat hij gewend is en past zich totaal niet of niet optimaal aan op het scherm van uw smartphone.
De oplossing is een responsive design; uw website zo maken dat deze op alle meest voorkomende smartphones en tablets goed wordt weergeven.

 

 

Responsive Design

 

Hier een kleine beschrijving over responsive design :

 

Responsive webdesign is een benadering van webdesign waarbij de web developer streeft naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons). Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.[1]

Meer info : wikipedia

 

Hierbij een video van een collega met uitleg over  Responsive design:

 

 

 

Een Website responsive laten maken

 

 

responsive-webdesign-zeeland.fwU heeft nog geen responsive website maar u zou toch graag ook goed worden weergeven op een mobiele apparaat  ?
In sommige gevallen afhankelijk van de programmering is het mogelijk uw website alsnog responsive te maken, maar ook in vele gevallen kan het zijn dat een website totaal niet geschikt is voor een responsive design en in zo’n geval zal er buiten uw originele website een extra responsive design gemaakt worden die enkel voor mobiele apparaten bereikbaar is via speciale verwijzingsmethodes.

 

Een Webshop responsive laten maken

Voor webshops is het principe hetzelfde als voor websites; oudere webshops zijn vaak niet responsive en kunnen uiteindelijk ook responsive gemaakt worden.

 

BIC ontwikkeld responsive designs

Blankestijn internet consult streeft ernaar waar mogelijk alle nieuw ontwikkelde websites responsive  te realiseren. Dit betekent dat u ervan uit kunt gaan dat wanneer u een website of webshop laat maken bij BIC deze ook op smartphones goed wordt weergeven.

 

Heeft u interesse ? neem dan contact met ons op