Internet Specialist & consultant

 

Mijn naam is Guen Blankestijn

 

Al sinds 1999 ben ik actief in de ICT en Reclame branche. Bij aanvang als beletteringmonteur en designer voor o.a. autoreclame, waarbij ik diverse diploma’s heb, zoals Vector based grafisch design en belettering. Het internet stond toen nog maar in de kinderschoenen, maar maakte een enorme doorbraak en als snel was de vraag naar webmasters groot. Ik besloot mij in deze voor mij nog moeilijke materie te verdiepen, waarna ik mijn eerste Html website maakte en daarna diverse websites voor derden ging realiseren.

ICT Kennis

 

In 2002 ben ik in Duitsland gaan werken voor een bedrijf wat actief was met het verkopen van hard- en software voor de reclame industrie. Tevens hield dit bedrijf zich ook bezig met het onderhoud van de geleverde hardware, zoals snijplotters, groot formaatprinters en diverse andere randapparatuur voor deze branche. Hiervoor was specifieke kennis nodig en dus heb ik diverse theoretische en praktische cursussen met succes gevolgd.
Gevolgde cursussen zijn o.a.

 

 • ICC colour management (het profileren van kleuren op printers en monitoren)
 • Netwerk beheer ( het aanleggen en configureren van netwerken)
 • Onderhoud en reparatie Roland ,Mimaki en Mutoh printers
 • Signmaking software management

 

 

Het serieuze Programmeren

 

Door mijn kennis van het bouwen van websites werd mij al snel gevraagd of ik de website van het bedrijf in Duitsland wilde maken en onderhouden.
Niet veel later werd mij gevraagd of ik ook een webshop kon maken, wat voor die tijd vrij uniek was, aangezien de webshop nog maar net op komst was. Dit was uiteraard een uitdaging voor mij die ik graag aanging, maar kwam er al snel achter dat ik er met mijn Html kennis niet mee uitkwam. Ik moest mij zelfs verdiepen in de voor mij nog nieuwe programmeertaal PHP en de Database Mysql. Na vele nachten en dagen, in totaal een klein jaar, was mijn eerste webshop dan ook een realiteit.
Deze webshop was een uitkomst voor het bedrijf daar deze webshop de eerste webshop in haar branche was en gaf het bedrijf een enorme omzet boost. Het zorgde ervoor dat zij in 2004 konden uitbreiden naar Nederland waarvan ik directeur werd.
Buitenom mijn functie als directeur was ik nog steeds actief als technisch monteur, programmeur, internet marketeer, maar ook docent voor het opleiden van personeel en stagairs.

 

 

Kennis web programmeren

 

 • Html
 • Css
 • Hmtl5
 • Css3
 • Php
 • Javascript

 

De opkomst van de CMS

 

Een tekst of foto veranderen op een website was, voordat de CMS kwam, niet erg snel en gemakkelijk te doen.
CMS staat voor “Content management system “. Een content-beheersysteem of contentmanagementsysteem is een softwaretoepassing, meestal een webapplicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis documenten en gegevens op internet kunnen publiceren”. Voor meer info zie CMS Wikipedia.
Kortom; een CMS maakt het werken met websites een stuk eenvoudiger en ik ben mij ook vanaf dat moment gaan verdiepen in CMS. In het eerste jaar met Oscommerce, vervolgens Joomla en de daartoe behorende extensie Virtue Mart; een e-commerce systeem, oftewel webshop. Al snel leerde ik mijn eerste modificaties te maken en kon ik ook op wens van de klant speciale opties programmeren.
Inmiddels heb ik een uitgebreide kennis van alle gebruikelijke cms-en en kan ik ieder systeem naar wens modificeren.

 

 

Website CMSen

 

 

 • Drupal
 • Joomla
 • WordPress

 

 

E-commerce systemen

 

 

 • Oscommerce
 • Virtua mart (joomla)
 • Magento
 • Prestashop
 • Opencart

 

Project management  & outsourcing management

 

Door mijn uitgebreide kennis op het gebied van webapplicaties ben ik diverse keren ingehuurd door bedrijven om een webapplicatie project in goede banen te leiden. Vaak worden er grote teams van designers, programmeurs en  managers voor bepaalde grote projecten in het buitenland ingehuurd, dit noemt men outsourcing.
Ik fungeer dan als buffer en manager voor de 2 partijen. Het team in het buitenland stuur ik vanuit Nederland aan.
Doordat ik vaak met dezelfde teams werk is de communicatie uitstekend en kunnen we ook grote projecten efficiënt uitvoeren.
Als Outsourcing project manager ben ik de schakel tussen Nederlandse partijen en de offshore partijen.

 

 

Internet Marketing

 

Geen website is meer goed te vinden als je niet aan internet marketing doet. Hier kwam ik al snel achter en ben me gaan richten op o.a.  zoekmachine optimalisatie en heb ik vele cursussen gevolgd omtrent SEO Inmiddels heb ik mij ontwikkeld tot expert op dit gebied.
Tevens heb ik een uitgebreide kennis van Email marketing, social media marketing en affiliate marketing.

 

 

 

Social Media Management.

 

Social media is een enorme factor op het internet waar ik mij veel mee bezig houd.
Anno 2014 is social media voor zeer veel onderdelen belangrijk, zoals naamsbekendheid, zoekmachine optimalisatie, website bezoekers en uiteindelijk conversies.
De Social media platformen waar ik het meest gebruik van maak zijn:

 

 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Linkedin

 

Ik voorzie de bedrijfspagina’s voor ieder netwerk van layout en content die door de klant wordt aangeleverd en ontwerp leuke acties om likes en volgers te generen.
Ook het maken van FB pagina’s en shops is hier een onderdeel van.

 

 

Website Security Management.

 

Vroeg of laat kom je als website eigenaar erachter dat website security een must is! Website hacking is een grote en leuke hobby voor de beginnende hacker. Een website is tamelijk eenvoudig te hacken en dit is merkbaar, de laatste jaren worden er veel websites op verschillende manieren gehackt, met catastrofale resultaten.
Er zijn websites waarvan een bedrijf 100% afhankelijk is. Deze bedrijven worden dan ook hard getroffen door zo’n hack.
De website kan soms niet eens hersteld worden of is in ieder geval dagen uit de lucht.
Dit is ook de reden waarom ik mij ook in Website Security Management heb verdiept. Ik zorg ervoor dat ik de aanvallen kan minimaliseren. 100% Voorkomen zal helaas nooit gaan.
Preventie middelen tegen website hacken die ik toepas zijn

 

 • Bruteforce protectie
 • Anti sql injection protectie
 • .Htacces configuraties
 • SSL

 

 

 

Tot Slot

Met deze omvangrijke kennis op het gebied van webapplicatie en internet marketing heb ik Blankestijn Internet Consult opgericht, zodat ik met mijn kennis uw bedrijf kan helpen om online succes behalen, waarvan service gewaarborgd is.

 

 

Meer informatie over mij en CV op Linkedin

Auteur : Guen.Blankestijn Copyright 2014
Google