Geen 9 maar Windows 10  wordt gelanceerd

Windows slaat 9 over en komt met Windows 10

 
Microsoft komt  met een nieuwe versie en tegen verwachtingen in is het niet Windows 9, maar Windows 10.
Waarom Windows nu deze vreemde stap maakt om Windows 9 over te slaan is nog niet helemaal bekend. Wellicht vonden zij dit gewoon grappig of het dachten zij dat dit wel leuk zou zijn voor de marketing.
Wat het ook mag zijn, Windows 10 is dus binnenkort een feit.
 

Windows 10 test versie

 
Momenteel wordt Windows 10 uitvoerig getest door miljoenen mensen die vroegtijdig een testversie hebben mogen ontvangen. Microsoft heeft de testversie Windows 10 gelanceerd om feedback te verkrijgen van Windows-gebruikers en dit is met veel succes, want Microsoft heeft al van 20.000 mensen een feedback ontvangen.

 

Windows 10 presentatie video

 

 

Windows startmenu

 

Mensen die overstapten van Windows XP of Windows 7 naar Windows 8 kwamen er al snel achter dat de omgeving van Windows drastisch was veranderd. Met name het startmenu waar de trouwe Windows gebruiker zo aan gewend was, was verdwenen.
Tot ongenoegen van de Windows gebruiker regende het klachten over dat er geen startmenu beschikbaar was en al snel kwam Microsoft met Windows 8.1 waar nu wel een startmenu aanwezig is. In Windows 10 is het startmenu weer als vanouds met extra functies.  Zo kan de Windows gebruiker de grootte van het startmenu aanpassen en kunnen er extra  tegels met informatie worden toegevoegd, zoals agenda afspraken, het weer of een overzicht van recente e-mails.

 

 

Windows apps

 

Het nieuwe bureaublad met startmenu zal overigens enkel verschijnen op desktop-apparaten met een toetsenbord en muis, op overige apparaten met touch-screens zoals tablets en smart tv’s verschijnt het startscherm zoals als die van Windows 8

 

 

Windows voor alle apparaten

 

In Windows 10 is er geen onderscheid tussen Windows en Windows Phone. Windows 10 zal op alle apparaten werken zoals tablet’s, smartphones en waarschijnlijk ook op Smart Tv’s.
Ook komt Microsoft met een nieuwe appstore met apps voor alle apparaten. Tevens zal de Xbox in de toekomst ook met Windows apps draaien

 

 

Wanneer komt Windows 10 uit ?

 

windows 10 logo

In de loop van 2015 komt Windows 10 ook daadwerkelijk uit. Bent u een Windows ontwikkelaar of systeembeheerder dan kunt u zich  alvast  voor het Windows Insider Programma inschrijven, waarmee u alvast een testversie van Windows 10 kunnen downloaden. Microsoft benadrukt dat die versie nog ver van af is en dat zij alle feedback nodig hebben van de testgebruikers om uiteindelijk met een sterke versie te komen die voor iedereen geschikt is.

Update :

Windows 10 is miljoen keer gedownload